Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Το διατροφικό προφίλ των ζωδίων -

Κάποιοι δεν ξεκινούν την ημέρα τους χωρίς την ημερίσια αστρολογική πρόβλεψη για το ζώδιο τους, ενώ κάποιοι άλλλοι αδιαφορούν παντελώς! Μετά από κάποια χρόνια εμπειρίας στο κομμάτι της διατροφής και δεδομένης της αδυναμίας μου για τα ζώδια, προσπάθησα με χιούμορ να φτάξω το διατροφικό προφίλ των ζωδίων. Περιμένω τα σχόλια σας!!!

 

krios Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΚριός
Ο Κριός είναι το ζώδιο εν κινήσει, βρίσκεστε πάντα σε εγρήγορση και είστε υπερδραστήριοι. Τα περιττά κιλά δεν αποτελούν πρόβλημα για σας. Ακόμα κι αν πάρετε κάποια παραπανίσια κιλά, επειδή έχετε μια τάση να τρώτε βιαστικά και επιπόλαια, υποχωρώντας σε κάθε λογής πειρασμούς, μπορείτε εύκολα να τα χάσετε, χάρη στα ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας που διαθέτετε. Πέρα από αυτό όμως, μπορείτε να πετύχετε το αδύνατο, χάρη στην επιθυμία σας να πετύχετε γενικότερα. Συνήθως ξεκινάτε μια δίαιτα με μεγάλο ενθουσιασμό, αν όμως δεν χάσετε βάρος άμεσα και γρήγορα, τα παρατάτε και προχωράτε σε κάτι καινούργιο, ακόμα κι αν αυτό είναι μια νέα δίαιτα. Σαν παρορμητικό ζώδιο που είστε, δεν ανέχεστε τους περιορισμούς, ούτε έχετε την υπομονή, αλλά και την αντοχή ν’ ακολουθήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής με μακροπρόθεσμους στόχους. Λέξεις λοιπόν, όπως ‘δίαιτα’, ‘διαιτολόγιο’ κ.λπ., είναι απαγορευτικές για σας! Είστε λάτρεις του κρέατος, γι’ αυτό προσπαθήστε τουλάχιστον να το συνδυάζετε με λαχανικά και να αποφεύγετε τα γλυκά.

tavros Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΤαύρος
Σας αρέσει το καλό φαγητό και η αλήθεια είναι ότι σας είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε λιχουδιές, ιδίως γλυκές. Οι πρόσκαιρες δίαιτες δεν σας ταιριάζουν γενικότερα. Επίσης, καθώς δεν σας αρέσουν οι αλλαγές, κάποιες φορές σας είναι δύσκολο να αλλάξετε το διατροφικό πρόγραμμα με κάτι άλλο. Είστε σταθεροί και μεθοδικοί, γι’ αυτό και μπορείτε να ακολουθήσετε μια διατροφή, η οποία σας επιτρέπει να απολαμβάνετε αυτά που σας αρέσουν. Διαθέτετε τεράστια υπομονή, σε σύγκριση με άλλα ζώδια, και έχετε την ικανότητα να εμμένετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα, ακόμα κι αν χάνετε κιλά με αργό ρυθμό. Μπορείτε με διάφορα τεχνάσματα να ξεγελάσετε την πείνα σας. Ακόμα και όταν σας έρχεται η επιθυμία για μια σοκολάτα ή οτιδήποτε άλλο γλυκό, προτιμήστε καλύτερα ένα φρούτο. Μπορείτε επίσης να στραφείτε προς τα λάιτ προϊόντα. Καλό όμως είναι να αθλείστε τακτικά.

didimos Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΔίδυμοι
Ακόμα κι αν αποκτήσετε κάποια περιττά κιλά, αυτά θα είναι περιορισμένα και θα μπορούν να εξαφανιστούν μέσα σε λίγες μέρες, καθώς είστε συνέχεια σε κίνηση. Αγαπάτε την αλλαγή, γι’ αυτό και το ξεκίνημα μιας δίαιτας δεν σας ανησυχεί ιδιαίτερα. Η αισιόδοξή σας φύση σάς κάνει να υιοθετείτε αμέσως μια νέα ιδέα και να επιθυμείτε να πετύχετε. Ωστόσο, βαριέστε γρήγορα, αν δείτε ότι τα «θετικά» αποτελέσματα δεν έρχονται αμέσως. Περίπλοκα διατροφικά προγράμματα σας δυσκολεύουν. Αυτό που κυρίως θέλετε είναι να χάσετε γρήγορα, μάλιστα μπορεί να ανέβετε στη ζυγαριά πολλές φορές, ευελπιστώντας ότι ο δείκτης θα δείξει κάτι λιγότερο. Συχνά λόγω του γεγονότος ότι είστε πολυάσχολοι, δεν τηρείτε τα τακτικά γεύματα της ημέρας, τρώτε πολύ γρήγορα και με άγχος και αυτό δεν είναι και τόσο καλό για την φυσική σας κατάσταση. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφεύγετε αυτές τις συνήθειες.

karkinos Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΚαρκίνος
Η Σελήνη που είναι κυβερνήτης του ζωδίου σας, σας κάνει ασταθείς, γι’ αυτό και οι αυξομειώσεις στο βάρος σας είναι αρκετά συχνές, πράγμα που συνεχώς σας απασχολεί. Όταν είστε συναισθηματικά σε καλή κατάσταση, τότε μπορείτε να κάνετε τα πάντα, ακόμα και να αδυνατίσετε. Όταν όμως κάτι δεν πάει καλά, έχετε την τάση να τρώτε, άρα και να παχαίνετε. Γενικότερα, δεν αποφασίζετε εύκολα ότι πρέπει να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής. Ειδικά, αν αυτά επηρεάζουν κατά κάποιον τρόπο τους ρυθμούς της ζωής σας, δεν είναι αποτελεσματικά για σας. Σας αρέσει το καλομαγειρεμένο φαγητό, καλό όμως να προσέχετε μη χάσετε τον έλεγχο και να αποφεύγετε να τρώτε από τα έτοιμα, ειδικά όταν δεν είστε και στις καλύτερές σας. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι είστε καλοί στο μαγείρεμα, εμπλουτίζοντάς το διατροφικό σας πρόγραμμα με ποικίλες συνταγές. Είστε προσεκτικοί και υπομονετικοί, σημαντικά προσόντα ειδικά σε περιόδους δίαιτας, γι’ αυτό μένετε σταθεροί στη διατροφή που τυχόν αποφασίσετε να ακολουθήσετε..

leon Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΛέων
Έχετε αυτοπεποίθηση, γι’ αυτό και ακόμα και αν έχετε παραπάνω κιλά, για εσάς σημασία δεν έχει το βάρος, αλλά το να αισθάνεστε εσείς καλά με τον εαυτό σας. Πολλές φορές οι επιλογές σας είναι υπερβολικές. Απολαμβάνετε δηλαδή το καλό φαγητό και θεωρείτε απαραίτητο να το συνοδεύσετε με ένα γλυκό! Ο εκρηκτικός σας χαρακτήρας δεν είναι συνυφασμένος με λέξεις, όπως δίαιτα! Ωστόσο, αν βάλετε σαν στόχο να χάσετε κιλά, δεν υπάρχει τίποτα που θα σας εμποδίσει να το πετύχετε. Αποφεύγετε να συμβουλεύεστε άλλους, ακόμα και τους ειδικούς. Ό,τι πετύχετε θέλετε να το πετύχετε μόνοι σας. Αρέσκεστε σε γρήγορες δίαιτες και οτιδήποτε σας υπόσχεται ταχύτατη απώλεια κιλών, πράγμα που κάποιες φορές δεν μπορείτε να ακολουθήσετε. Θέλετε το διατροφικό σας πρόγραμμα να σας δίνει την ελευθερία να κινηθείτε ανάλογα. Η ανάγκη σας να διασκεδάζετε σας αποτρέπει από το να υιοθετείτε υγιεινά, ισορροπημένα διατροφικά προγράμματα αδυνατίσματος..

parthenos Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΠαρθένος
Ο Παρθένος είναι το ζώδιο της υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την ευεξία σας. Μπορείτε κάλλιστα να αποφύγετε το γλυκό και να το αντικαταστήσετε με ένα φρούτο ή με δημητριακά,. φύσει τελειομανείς, δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη, συνεπώς ούτε και τη διατροφή σας. Το αδυνάτισμα για εσάς σημαίνει πρώτα απ’ όλα υγεία, γι’ αυτό και είστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα πρακτικοί και αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνετε. Τηρείτε προγράμματα διατροφής, μετράτε τις θερμίδες όσων τρώτε, ζυγίζεστε τακτικά, φροντίζετε να τρώτε φρέσκα και υγιεινά προϊόντα. Βέβαια, κάποιες φορές νιώθετε την ανάγκη να ενδώσετε σε μια γλυκιά ή αλμυρή «αμαρτία» και αυτό δεν είναι κακό! Ωστόσο, θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να είστε ψύχραιμοι, να μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας και να μην πτοείστε για μια παρασπονδία σας, παρατώντας την προσπάθεια. Δεν αρέσκεστε σε δίαιτες-αστραπή και αυτό γιατί θέλετε να διασφαλίσετε τα θετικά αποτελέσματα, χωρίς ανεπιθύμητα σκαμπανεβάσματα στο βάρος σας.

zigos Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΖυγός
Όταν μιλάμε για μείωση βάρους, η ματαιοδοξία γίνεται το σημαντικότερο προσόν των Ζυγών. Προσαρμόζεστε πολύ εύκολα σε νέες καταστάσεις, γι’ αυτό και μια νέα δίαιτα δεν πρόκειται να σας προκαλέσει πρόβλημα. Σκέφτεστε προτού ενεργήσετε, συνεπώς πριν ξεκινήσετε κάτι νέο, θα δείτε αν είναι αυτό που θα σας προσφέρει τα μέγιστα. Ωστόσο, η πειθαρχία δεν είναι ίδιόν σας, οπότε γρήγορα τα παρατάτε. Αγαπάτε τη ζωή και τις απολαύσεις της. Σας αρέσει να ασχολείστε με το φαγητό, είτε αυτό σημαίνει ότι σας αρέσει να μαγειρεύετε, είτε απλά να τρώτε! Ενώ όμως οι αντιστάσεις σας μπροστά σε λιχουδιές είναι μειωμένες, θέλετε να νιώθετε κυρίαρχοι του εαυτού σας και να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τα κιλά σας.

skorpios Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΣκορπιός
Όσον αφορά τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται, δεν παρασύρεστε τόσο εύκολα. Για σας μετράει περισσότερο η δύναμη της προσωπικότητας, γι’ αυτό και ανθρώπους με κάποια κιλά παραπάνω τους βρίσκετε ιδιαίτερα γοητευτικούς και θελκτικούς. Παρ’ όλα αυτά είστε ικανοί να τηρήσετε μια δίαιτα (κάνοντας και καμιά ζαβολιά!), αν το αποφασίσετε, καθώς είστε αισιόδοξα και αποφασιστικά άτομα. Το μυστηριώδες ζώδιο θα μπορούσε να ξεκινήσει γυμναστήριο ή διατροφή μόνο και μόνο για να βγει ραντεβού με κάποιον/-α από κει ή για να κάνει απλά επίδειξη. Κάποιες φορές είστε ακραίοι ως προς την διατροφική σας συμπεριφορά, δηλαδή ή που τρώτε απρόσεκτα και υπερβολικά ή άλλες φορές τρώτε ελάχιστα, ακολουθώντας αυστηρούς διατροφικούς κανόνες. Η ισορροπία και η τακτικότητα είναι αυτό που πρέπει να επιδιώξετε, γι’ αυτό και καλό είναι να βάλετε σε λειτουργία την οργανωτική σας ικανότητα. Μια δίαιτα και ένα πρόγραμμα άσκησης, που χαρακτηρίζονται από ποικιλία, επιτρέπουν σε σας τους Σκορπιούς να αξιοποιήσετε την πνευματική και σωματική σας ενέργεια καλύτερα. Έχετε επίσης την ικανότητα να βοηθάτε και τους άλλους σε τέτοια ζητήματα, δίνοντας συμβουλές και υποστήριξη!!!

toxotis Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΤοξότης
Εσείς οι Τοξότες μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, ένα πρόγραμμα άσκησης και μια νέα εργασία ταυτόχρονα! Βρίσκεστε διαρκώς εν κινήσει και έτσι χάνετε πολλές θερμίδες. Με κυβερνήτη το Δία, δε λείπουν και περιπτώσεις παρασπονδίας και υπερβολής ως προς το φαγητό, κάτι που δείχνει έναν άστατο τρόπο διατροφής. Συνήθως ξεκινάτε μια δίαιτα με πολύ ενθουσιασμό και αισιοδοξία, μη λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς και τις δυσκολίες. Επειδή ακριβώς αγαπάτε την ελευθερία σας και είστε και λίγο ανυπόμονοι, οποιοσδήποτε προγραμματισμός, όπως μια δίαιτα, δεν σας είναι αρεστός. Γι’ αυτό και ένα ιδανικό πρόγραμμα διατροφής για την περίπτωσή σας πρέπει να χαρακτηρίζεται από ποικιλία. Ιδανικά θα μπορούσε να λειτουργήσει σε σας ένας ήπιος προγραμματισμός και αυτό μπορείτε να το κάνετε μετρώντας τις θερμίδες όσων τρώτε ή με το να ζυγίζεστε τακτικά ή να αθλείστε συστηματικά. Καλό είναι να αποφεύγετε θερμίδες από το αλκοόλ ή από παχυντικά προϊόντα.

egokeros Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΑιγόκερως
Όταν πάρετε τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσετε μια δίαιτα, τίποτα δεν μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή και την εστίασή σας από το πρόγραμμα. Συνήθως δε δέχεστε συμβουλές για το πώς μπορείτε να χάσετε κάποια κιλά Πιστεύετε πως ξέρετε καλύτερα από όλους. Το θετικό σας στοιχείο είναι ότι διατηρείτε τον αυτοέλεγχο και την αυτοπειθαρχία και αποφεύγετε τις υπερβολές, ενώ δεν σας πτοούν τα αυστηρά διατροφολόγια. Μπορείτε να φτάσετε όμως και στα άκρα, οδηγώντας τον εαυτό σας σε σημείο απόλυτου περιορισμού. Αν όμως πάει κάτι λάθος στην διατροφή που ακολουθείτε, έχετε την τάση να «κατηγορείτε» άλλους. Πέρα όμως από το γεγονός ότι προσέχετε τη διατροφή σας, εκτιμάτε το καλό φαγητό και το απολαμβάνετε.

idroxoos Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΥδροχόος
Εσείς οι Υδροχόοι έλκεστε από το μυστηριώδες και το καινούργιο: δίαιτες-αστραπή, χάπια αδυνατίσματος φυτικά σκευάσματα σάς είναι προσφιλή. Το λογικό σας μυαλό ωστόσο σας κατευθύνει σωστά, καθώς συνειδητοποιείτε ότι για την απώλεια βάρους χρειάζεται ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Το αδυνάτισμα για σας αφορά περισσότερο την υγεία, παρά την εμφάνιση και μόνο. Αλλωστε, καθώς είστε ιδιαίτερα δραστήριοι, πολλές φορές δεν έχετε το χρόνο να σκεφτείτε το φαγητό. Αλλες φορές πάλι το άγχος σας μπορεί να σας κάνει να τρώτε ασυναίσθητα. Η αισιόδοξή σας φύση σάς κάνει να θεωρείτε τη δίαιτα διασκέδαση. Καλό είναι να ακολουθείτε μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά, να αποφεύγετε τα πικάντικα φαγητά και το αλκοόλ (που είναι οι αδυναμίες σας).

ixthis Το διατροφικό προφίλ των ζωδίωνΙχθείς
Με κυβερνήτη σας τον Ποσειδώνα, αυτό που επιδιώκετε είναι να φτάσετε σε αυτό που έχετε σχηματίσει στο μυαλό σας, το ιδανικό ως προς την εξωτερική σας εικόνα. Γι’ αυτό και ξεκινάτε δίαιτες-αστραπή ή εφαρμόζετε άλλες μεθόδους απώλειας βάρους. Μην ξεχνάτε όμως ότι το σύστημά σας είναι ευαίσθητο και αυτό που πρέπει να επιλέξετε είναι μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, παράλληλα με καθημερινή άσκηση. Είστε οργανωτικοί και όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε κάτι, το προγραμματίζετε σωστά. Παρόλ’ αυτά θα μπορούσε κανείς να πει ότι είστε και λίγο αντιφατικοί, καθώς ενώ τη μια στιγμή μπορεί να έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε μια δίαιτα, την επόμενη στιγμή ίσως να σας δει κάποιος να τρώτε γλυκό! Πρόταση-κλειδί για σας θα ήταν να περιορίσετε τροφές που έχουν λίπος ή οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη.

[related_posts]

 

Άφησε το σχόλιό σου!