Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Red Velvet Cake -

Red Velvet Cake

Μία υπέροχη συνταγή που μας έστειλε η φίλη του Blog :

Meli Soula https://www.facebook.com/MeliSoulas σας την προτείνουμε για το Πάσχα!

red velvet Red Velvet Cake

 

Υλικά για το cake:       

425gr    ζάχαρη κρυσταλλική
8    κρόκοι αυγών
230gr    κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300gr    αλεύρι (κοσκινισμένο)
5gr    baking powder
35gr    κακάο
160gr    βούτυρο
15 gr    κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής(σε σκόνη)

 

Υλικά για το frosting:

300gr    βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
300gr    τυρί Philadelfia
250gr    ζάχαρη άχνη
2 stick   βανίλιας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τους κρόκους με την ζάχαρη  για περίπου 15΄λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα κρόκου-ζάχαρης, μαζί με την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου). Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής , και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας τμηματικά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ, έως ότου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε τρεις  όμοιες αντικολλητικές φόρμες (είτε στρογγυλές, είτε σε σχήμα καρδίας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50-55 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο, και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.

 

Για το frosting
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο, με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου.

 

Food styling

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο cake, αλείφουμε με το frosting, τοποθετούμε το δεύτερο  cake από πάνω, αλείφουμε πάλι με frosting και τέλος βάζουμε και το τρίτο μας cake. Καλύπτουμε έπειτα με όλο το cake περιμετρικά με το υπόλοιπο frosting και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Tip….
Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (βγάζουμε περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε από το ψυγείο.)

 

 

 

Άφησε το σχόλιό σου!