Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Κολωνάκι -

Kolonaki Main Avenue madamesousou 300x225 ΚολωνάκιΜέσα στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που κάποτε σε μια άλλη εποχή οι άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος συναντούσαν την γνώση και την μετέδιδαν με ένα ιδιαίτερα ευγενικό τρόπο στα κοινωνικά στρώματα της πρωτεύουσας συναντάμε τον σύγχρονο Έλληνα να απολαμβάνει τον μύθο του Κολωνακίου ανάμεσα σε επιλογές πλούτου και επίδειξης αδιαφορώντας για την όμορφη γειτονιά που πραγματικά διατηρεί μια αισθητική κρατημένη από τα παλιά.
Αν απομονώσουμε εικόνες και τις ενώσουμε θα βγει ένα έργο τέχνης αριστοκρατικής φινέτσας και μοναδικής απλότητας . Η μεγαλύτερη επιτυχία των κατοίκων της περιοχής είναι που συντηρούν ακόμα θυρωρεία στις πολυκατοικίες τους κρατώντας το άρωμα της παλιάς Αθήνας αν και λίγες πλέον στο αριθμό τους και αυτές.
Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής έχει θαμπώσει από την κρίση της εποχής αλλά παραμένει ενεργειακά ζωντανό και εκπαιδεύεται στα σύγχρονα δεδομένα. Σαν απλός παρατηρητής μπορώ να νιώσω την μεγαλοπρέπεια της κάθε γειτονιάς του αλλά και να γευτώ το σύνολο των επιλογών τους. Κρυμμένα σε λιγότερο δημοφιλείς δρόμους θα συναντήσετε καφέ οπού θα σας μεταφέρουν μέχρι το Παρίσι και μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστές γεύσεις ροφημάτων και εδεσμάτων διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο ή την πρωινή σας εφημερίδα.
Δεν είμαι εναντίον της ιστορικής πλατείας σας κερδίζει όλους καθημερινά, αναφέρομαι σε γειτονιές που κρατούν ακόμα το στοιχείο τους και δεν κινδυνεύουν από την μάζα. Υπέροχα παντοπωλεία εξελιγμένα σε σημερινά gourmet stores σας εξασφαλίζουν παραδοσιακά ελληνικά και ξένα προϊόντα που σε καλούν από την βιτρίνα κιόλας αφού τα εκθέτουν με τον κλασσικό τρόπο προκείμενου να τραβήξουν την προσοχή μας. Αν περάσετε έξω από τον Άγιο Διονύσιο, σταθείτε στα σκαλάκια και θαυμάστε την μεγαλοπρέπεια του ναού νιώστε την ενέργεια που σας προσφέρει και γεμίστε φως από την ανάγκη σας να πιστέψετε στην Ανώτερη Δύναμη. Άκουσα κάποτε μια φίλη συγγραφέα να μου λέει ότι υπήρχαν διανοούμενοι ορκισμένοι στο πνεύμα που περνούσαν ατελείωτες ώρες στα καφενεία της εποχής αναζητώντας συνεχώς τέτοιου είδους τροφή αδιαφορώντας για το υπόλοιπο κομμάτι επιβίωσης , κάποιοι τους έλεγαν τεμπέληδες είπε. Ρομαντικές ιστορίες ή ανάγκη πραγματική όπως και να έχει αυτή η εικόνα με κάνει να θέλω να ψάξω, να μάθω, να γεμίσω γνώση να κάνω μια μικρή επανάσταση να συγκρουστώ με το σήμερα.
Παλαιοπωλεία με θησαυρούς του τότε αξίζει να τα ανακαλύψετε να μυρίσετε μέσα στον χώρο το χθες και να αγγίξετε κομμάτια συλλεκτικής αξίας.
Αν και δεν ανήκει στη γενιά μου, μια νοσταλγία μου προκαλεί ανεξήγητη, και με συγκινεί συγχρόνως, η επαφή με κάτι από το παρελθόν. Ακριβά γυαλιά, παπούτσια, τσάντες, ρολόγια, κοσμήματα είναι η πιο συνηθισμένη εικόνα και τα σύμβολα της σύγχρονης εποχής στην όμορφη παλιά γειτονιά της Αθήνας εκεί που κάποιους αιώνες πριν καταυλισμοί βοσκών ανέβαζαν τα πρόβατα στον Λυκαβηττό και έστελναν γάλα σε όλη την περιοχή.. Το σήμερα έχει πλούσιο υλικό από το χθες και όσοι θέλετε να μάθετε κάτι παραπάνω η Κυριακάτικη βόλτα είναι η ιδανική επιλογή σας μπλεχτείτε μέσα στους δρόμους και ξεχάστε την εποχή παίξτε το δικό σας σενάριο και φανταστείτε ότι εσείς θέλετε.

by George…

Άφησε το σχόλιό σου!